Till Norrmejerier startsida
Vegopaté med örtsås och ruccolasallad

Vegopaté med örtsås och ruccolasallad

Mängd: 6 portioner

5/5
(2 röster)

Ingredienser

Vegopaté:

  • 6 broccolibuketter
  • 6 morötter
  • 2 röda paprikor
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • salt och peppar
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 3 msk Norrmejerier crème fraiche

Örtsås:

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 dl finhackade färska örter t ex dill, persilja, gräslök

Ruccolasallad:

  • 1 knippe ruccola
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger

Gör så här

Värm ugnen till 130°. Ställ en ugnsfast form med vatten på ett galler långt ned i ugnen. Koka upp en kas-trull med lättsaltat vatten. Koka broccolin i 5 minuter. Låt den rinna av väl. Skala och skiva morötterna. Skär paprika i grova bitar. Värm upp en stekpanna med smöret och fräs morötterna och paprikan. Häll på lite vatten och koka grönsakerna mjuka på svag värme. Låt vätskan koka bort. Lägg grönsakerna i en mixer och mixa till en slät massa. Smaka av med salt och peppar. Rör ner ägg, äggula och crème fraiche. Fodra en avlång sockerkaksform med plastfilm och lägg i en sträng av broccolin. Häll över grönsaksmassan. Ställ ner i vattenbadet och grädda i ugnen ca 1 timme. Blanda under tiden gräddfil med vitlök, senap och örter. Ställ kallt till servering. Skär paprika i strimlor och blanda med ruccola. Häll på en dressing av oliv-olja och balsamvinäger. Krydda med salt och peppar.
Tag upp patén och låt den kallna. Stjälp upp den på ett skärbräde och ta bort plastfilmen. Skär upp i portionsbitar och servera med örtsås, sallad och eventuellt rökt skinka.

Andra gillade även:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer