Till Norrmejerier startsida
Vegopaté med örtsås och ruccolasallad

Vegopaté med örtsås och ruccolasallad

Mängd: 6 portioner

4/5
(4 röster)

Annons

Ingredienser

Vegopaté:

  • 6 broccolibuketter
  • 6 morötter
  • 2 röda paprikor
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • salt och peppar
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 3 msk Norrmejerier crème fraiche

Örtsås:

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 dl finhackade färska örter t ex dill, persilja, gräslök

Ruccolasallad:

  • 1 knippe ruccola
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger

Gör så här

Värm ugnen till 130°. Ställ en ugnsfast form med vatten på ett galler långt ned i ugnen. Koka upp en kas-trull med lättsaltat vatten. Koka broccolin i 5 minuter. Låt den rinna av väl. Skala och skiva morötterna. Skär paprika i grova bitar. Värm upp en stekpanna med smöret och fräs morötterna och paprikan. Häll på lite vatten och koka grönsakerna mjuka på svag värme. Låt vätskan koka bort. Lägg grönsakerna i en mixer och mixa till en slät massa. Smaka av med salt och peppar. Rör ner ägg, äggula och crème fraiche. Fodra en avlång sockerkaksform med plastfilm och lägg i en sträng av broccolin. Häll över grönsaksmassan. Ställ ner i vattenbadet och grädda i ugnen ca 1 timme. Blanda under tiden gräddfil med vitlök, senap och örter. Ställ kallt till servering. Skär paprika i strimlor och blanda med ruccola. Häll på en dressing av oliv-olja och balsamvinäger. Krydda med salt och peppar.
Tag upp patén och låt den kallna. Stjälp upp den på ett skärbräde och ta bort plastfilmen. Skär upp i portionsbitar och servera med örtsås, sallad och eventuellt rökt skinka.

Andra gillade även:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.