Till Norrmejerier startsida

Annons

Ingredienser

Mängd: 4 portioner

  • 1 paket fryst renskav á 240g
  • 1 paket fryst hjortskav á 240g
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 2 rödlökar, skivade tunnt
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche Champinjon-Kantarell
  • 4st stora salladsblad
  • 1 dl frysta lingon
  • 4 mjuka tunnbröd
  • Salt och peppar

Gör så här

Bryn ren- och hjortskav i smör i en stekpanna. Lägg i rödlöken och låt den steka med. Smaka av med salt och peppar. Rör ner Crème Fraichen. Tänk på att Crème Fraichen klarar uppkok men inte långkok. Lägg ett salladsblad i tunnbrödet och toppa med viltgrytan. Strö över lingon. Vik ihop tunnbrödet till en klämma.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.