Till Norrmejerier startsida
Vitlöksspagetti med köttbullar

Vitlöksspagetti med köttbullar

Mängd: 4

4,5/5
(18 röster)

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g spagetti eller bucatini
  • 20 köttbullar (500g = ca 20st)
  • 2 dl Norrmejerier Pastagrädde
  • 0.5 dl rostade pinjenötter
  • 1 kruka basilika
  • Norrmejerier Smör
  • salt
  • malen svartpeppar

Gör så här

Skala och skär morötterna i tunna slantar. Finhacka vitlöken. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Stek köttbullarna gyllene i smör. Fräs vitlöken och morotsslantarna i lite smör i en kastrull. Häll i pastagrädden. Häll av pastan i durkslag. Blanda spagettin med såsen. Lägg upp pastan i djupa tallrikar. Toppa med köttbullar, pinjenötter, färsk basilika eller ruccola. Salta och peppra.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.