Till Norrmejerier startsida
Yoghurtmarinerat lamm

Yoghurtmarinerat lamm

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 600 g lammfilé
  • 4 dl Naturell Yoghurt
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 4 msk olivolja
  • saft från 1/2 citron
  • salt 2 rödlökar en klick Norrmejerier Smör

till servering: bulgur eller ris

Gör så här

Låt yoghurten rinna av i kaffefilter. Blanda yoghurt med kryddor, vitlök och 2 msk olivolja. Smaka av med salt och citron. Putsa och skär lammfilén i 2x2 cm bitar. Marinera lammet i hälften av yoghurtmarinaden (spara resten till servering) i cirka 1 timme. Skala och skär rödlöken i klyftor.Ta upp lammbitarna och torka av dem med hushållspapper.Varva rödlök och bitar av lamm på grillspett. Stek i lite smör i en grillpanna i några minuter på varje sida. Servera lammspetten med yoghurtsås och t ex bulgur eller ris och gärna en gurksallad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.