Till Norrmejerier startsida

Västerbottensost® mittbit ca 1kg

Av varje helost på 18 kilo blir det endast två mittbitar när osten delas. Med sin fylliga, karaktäristiska smak är den perfekt till helgen, för fester och högtider. Servera den rumstempererad på buffé, eller skär den i bitar till ostbricka. Västerbottensost® är en grynpipig, smakrik, hårdost av norrländsk komjölk. Osten lagras i minst 14 månader för att uppnå sin unika smak. I mittbiten kan du ibland märka av knastriga, vita kristaller, då vet du att osten lagrats länge! Osten är tillverkad ända sedan 1872 och kan bara tillverkas vid det lilla mejeriet i Burträsk. Västerbottensost® är Kunglig Hovleverantör och en unik bit av svensk mathistoria. In English: Västerbottensost® is a classic Swedish cheese that was produced for the first time in 1872 in Burträsk, Sweden. The mature, hard cheese is made from cow’s milk and has a unique taste that is characterized by salty, fruity and sour flavours. The cheese enjoys a long tradition and fascinates people just as much today as it did over a hundred years ago. It is a cherished condiment to bread, in cooking and as an element of any cheese platter.

  • 24 g
    Protein/100g
  • 33 g
    Fett/100g
  • 0 g
    Kolhydrat/100g
  • 390 kCal
    Kalorier/100g
NäringsämneEnhetRDI
Energi 1650kJ/390kcal
Fett 33 g
varav mättat fett 21 g
Kolhydrat 0 g
varav sockerarter 0 g
Protein 24 g
Salt 1,2 g
Kalcium 680 mg (85%)
Ingredienser Pastöriserad norrländsk mjölk, salt, mjölksyrakultur, löpe, konserveringsmedel E202, E235 och E251.
Storlek 1 kg
Artikelnr 60099
Produktgrupp Västerbottensost®
Förvaring Kylvara, förvaras vid högst +10°C
Frysbar Ja
Kokbar Nej
Mer information http://www.vasterbottensost.com