Till Norrmejerier startsida

Västerbottensost® ca 750g

Västerbottensost® är en svensk grynpipig hårdost gjord på norrländsk komjölk och tillverkad vid det lilla mejeriet i Burträsk i Västerbotten. Den har en karaktäristisk, fyllig smak och en lagringstid om minst 14 månader. Svårskivad, men ändå älskad till såväl smörgåsen som riven i matlagningen till paj, tacos eller gratäng. Även utmärkt på ostbricka! Osten är tillverkad ända sedan 1872 då mejerskan Ulrika Eleonora Lindström skapade det hemliga receptet. Sedan 1990 är Västerbottensost® Kunglig Hovleverantör och har serverats på många kungliga tillställningar och Nobelmiddagen. Västerbottensost® är helt enkelt en unik bit av svensk mathistoria. In English: Västerbottensost® is a classic Swedish cheese that was produced for the first time in 1872 in Burträsk, Sweden. The mature, hard cheese is made from cow’s milk and has a unique taste that is characterized by salty, fruity and sour flavours. The cheese enjoys a long tradition and fascinates people just as much today as it did over a hundred years ago. It is a cherished condiment to bread, in cooking and as an element of any cheese platter.

  • 24 g
    Protein/100g
  • 33 g
    Fett/100g
  • 0 g
    Kolhydrat/100g
  • 390 kCal
    Kalorier/100g
NäringsämneEnhetRDI
Energi 1650kJ/390kcal
Fett 33 g
varav mättat fett 21 g
Kolhydrat 0 g
varav sockerarter 0 g
Protein 24 g
Salt 1,2 g
Kalcium 680 mg (85%)
Ingredienser Pastöriserad norrländsk mjölk, salt, mjölksyrakultur, löpe, konserveringsmedel E202, E235 och E251.
Storlek 750 g
Artikelnr 60018
Produktgrupp Västerbottensost®
Förvaring Kylvara, förvaras vid högst +10°C
Frysbar Ja
Kokbar Nej
Mer information http://www.vasterbottensost.com