Till Norrmejerier startsida

Hur tillverkas laktosfri mjölk?

Vår norrländska laktosfria mjölk är lika god som vanlig mjölk. Men hur får man fram den goda smaken och hur tillverkas den? 

Så tillverkar Norrmejerier sin goda laktosfria mjölk

Så tillverkas laktosfri mjölk

Laktosfri norrländsk mjölk tillverkas genom att vi först filtrerar bort den största mängden laktos, därefter tillsätts laktasenzym för att ta bort de allra sista spåren av laktos. Resultatet blir en god laktosfri mjölk från dina norrländska mjölkbönder.

Vad är laktos?

Laktos eller mjölksocker som det också kallas är en kolhydrat som består av glukos och galaktos. Det är en naturlig kolhydrat som finns i all sorts vanlig mjölk.

Goda laktosfria produkter

Här hittar du alla goda produkter från dina norrländska mjölkbönder. Prova vår laktosfria yoghurt och fil till frukost eller fika, krämig och frisk Crème Fraiche till middagen, mumsig vispgrädde till efterrätten – och såklart, Norrlands godaste laktosfria mjölk i glaset.

Laktosfria produkter från Norrmejerier

100 % norrländskt 0 % laktos

Norrmejerier har ett brett sortiment av goda produkter med 100 % Norrländsk mjölk och 0 % laktos för alla tillfällen.

Laktosfritt från Norrland