Till Norrmejerier startsida
Äggröra med skinkchips

Äggröra med skinkchips

Mängd: 4 portioner

5/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 24 skivor lufttorkad skinka, t ex Serranoskinka
  • 8 ägg
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 msk smör
  • salt och nymalen svartpeppar

till servering:

  • tomater, gärna olika färger

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugn ca 5-7 minuter, tills de är krispiga.
Vispa ihop ägg och grädde. Hetta upp lite smör i en tjockbottnad kastrull. Häll i smeten och rör sakta med en träsked tills det börjar stelna. Smaka av med salt och nymalen peppar. Ta av från värmen. Servera äggröran med den krispiga skinkan och klyftor av tomat.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.