Till Norrmejerier startsida
Anna-Stinas Fisksoppa

Anna-Stinas Fisksoppa

En riktig favoritsoppa! Receptet är med torsk men den är lika god med lax.

Mängd: 4 portioner

4/5
(16 röster)

Ingredienser

  • 1 liten strimlad purjolök
  • 1 hackad gul lök
  • 1 tsk curry
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1/2 l vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 400 g torsk i bitar (2x2 cm)
  • 1 msk majsenamjöl
  • 3 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • räkor till garnering
  • Aioli
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • salt och peppar

Gör så här

Fräs lökarna i smör och curry. Tillsätt paprika, vatten, buljongtärning och torsk. Låt sjuda ett par minuter. Blanda majsenamjöl med med mjölk och grädde, häll i soppan och låt koka upp. Smaksätt crème fraichen med vitlök och kryddor. Servera fisksoppan med räkor och aioli.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.