Till Norrmejerier startsida
Apelsin- och mandelkaka

Apelsin- och mandelkaka

Mängd: ca 12 bitar

4/5
(56 röster)

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt Norrmejerier Smör
  • 1 dl råsocker strö
  • 300 g mandelmassa
  • 50 g mandlar
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • rivet skal av 1 1/2 apelsin samt juice av 2 stora apelsiner (2 dl)
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en kakform (ca 20 cm i diameter). Blanda smör, socker och riven mandelmassa poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Hacka mandeln grovt. Blanda mjöl, bakpulver och hackad mandel. Vänd ner i smeten. Häll i rivet skal och saft av apelsin och blanda försiktigt. Häll smeten i kakformen och grädda i cirka 1 timme eller tills kakan fått fin färg och känns klar med provsticka. Servera kakan med lättvispad grädde.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.