Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 300 g köttfärs
  • 2 rödlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 finstrimlade morötter
  • 3 msk Norrmejerier Smör
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk konc mörk köttfond
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 bit färsk ingefära, ca 40 g
  • 250 g broccoli, gärna färsk
  • salt
  • cayennepeppar

Gör så här

Finhacka rödlök och vitlök. Fräs lök och morot i smör några minuter. Tillsätt färsen och stek under omrörning. Tillsätt tomater, salt, peppar, köttfond och grädde. Låt koka 10-15 min. Skala och finhacka ingefäran. Dela broccolin i små buketter. Fräs ingefära och broccoli i smör några minuter. Rör ner det i köttfärssåsen. Smaksätt med salt och cayennepeppar. Servera med t ex asiatiska nudlar.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.