Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • Passion och hallonmousse
  • 200 g hallon
  • 4 st passionsfrukter
  • 2 msk socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 gelatinblad
  • Mjölkchokladfluff
  • 200 g mjölkchoklad
  • 3 dl vispgrädde
  • Chokladsmörkräm
  • 100 g smör
  • 4 dl florsocker
  • 2 ½ tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl kakao
  • ¾ dl grädde
  • Marsipan och sugarpaste i olika färger till dekorationer.

Gör så här

Tårtbotten
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i äggsmeten.
Häll i mjölken och rör försiktigt ihop allting. Häll i en form som är ca 22 i diameter och grädda i nedre delen av ugnen på 175 i ca 35 minuter.

Passion och hallonmousse
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Låt hallon och socker koka upp och rör i passionsfrukterna samt gelatinbladen. Låt blandningen svalna och rör sedan ner den i den vispade grädden.

Mjölkchokladfluff
Värm upp grädden på låg värme, men låt den inte koka. Lägg sedan i chokladen och rör om så att chokladen smälter helt. Låt blandningen stå kallt i minst fem timmar eller över natten och vispa sedan upp till ett tjockt fluff.

Chokladsmörkräm
Vispa smöret länge så att det blir riktigt ljust och fluffigt. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa sedan en stund till så att allt blir välblandat.

Montering
Dela tårtbotten i tre lika stora delar plus en tunn botten som ska fungera som locket på burken. Skär till bottnarna lite så att tårtan får ett litet mer rundat utseende. Varva bottnarna med moussen och fluffet och spackla sedan hela tårtan med smörkrämen. Klä därefter in tårtan i röd marsipan och locket i vit sugarpaste. Dekorerna dunderhonungsburken på valfritt sätt, t.ex. med en glad Bamse på locket.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.