Till Norrmejerier startsida
Basilikaglass

Basilikaglass

Receptet kommer från Ann-Louise Larsson Falun

3,5/5
(122 röster)

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1,5 tsk vanlijsocker
  • 1 dl färsk basilika

Gör så här

Skilj gulor och vitor. Vispa gulorna med sockret vitt och pösigt. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret. Finhacka basilikbladen och blanda ner dem i bunken med gulorna. Vänd ner grädde och vitor. Häll glasskrämen i en rund skål eller bakform, ca 1,5 liter, gärna med löstagbar kant. Frys 5-6 timmar. Stjälp upp glassen och garnera med basilikablad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.