Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

Blåbärsfyllning:

  • 2 dl blåbär
  • 2 msk maizenamjöl
  • 2 msk florsocker
  • 1 dl Norrmejerier Crème Fraiche

Gör så här

Pudra maizena över blåbären, tillsätt florsocker och crème fraiche och rör till en jämn smet. Bullknutar: Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en ganska tunn rektangel. Bred på fyllningen och vik kakan dubbel från långsidan. Skär i remsor, ca 2 cm breda. Gör ett längsgående snitt i varje remsa. Tvinna remsorna och gör en lös knut. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs i 40 minuter under handduk. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 8 minuter. Fyllda längder: Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en ganska tunn rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Dela till längder. Klipp med en sax sneda, ganska djupa flikar. Vik flikarna bakåt, varannan åt vänster och varannan åt höger. Jäs under duk i 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter.

Tips:

TIPS! Du kan också lägga bullarna i bullformar, det finns massor av roliga varianter i handeln.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott