Mängd: 10
Blåbärsfyllning:
Pudra maizena över blåbären, tillsätt florsocker och crème fraiche och rör till en jämn smet.
Bullknutar:
Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en ganska tunn rektangel. Bred på fyllningen och vik kakan dubbel från långsidan. Skär i remsor, ca 2 cm breda. Gör ett längsgående snitt i varje remsa. Tvinna remsorna och gör en lös knut. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs i 40 minuter under handduk. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 8 minuter.
Fyllda längder:
Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en ganska tunn rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Dela till längder. Klipp med en sax sneda, ganska djupa flikar. Vik flikarna bakåt, varannan åt vänster och varannan åt höger. Jäs under duk i 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter.
TIPS! Du kan också lägga bullarna i bullformar, det finns massor av roliga varianter i handeln.