Till Norrmejerier startsida

Annons

Ingredienser

  • 1 msk krossad kardemumma
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • ½ dl honung
  • 1 dl Norrmejerier Mjölk 3 %
  • 1 ägg
  • 1 dl blåbär färska eller frysta
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • pärlsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Stöt kardemumman i en mortel. Blanda mjöl, ½ msk kardemumma och bakpulver i en matberedare.
Tillsätt kallt smör skuret i kuber, honung, mjölk och ägg. Mixa snabbt ihop till en deg. Blanda i blåbär och klicka ut degen i små bullformar.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker blandat med ½ msk kardemumma.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler.