Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 msk krossad kardemumma
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • ½ dl honung
  • 1 dl Norrmejerier Mjölk 3 %
  • 1 ägg
  • 1 dl blåbär färska eller frysta
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • pärlsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Stöt kardemumman i en mortel. Blanda mjöl, ½ msk kardemumma och bakpulver i en matberedare.
Tillsätt kallt smör skuret i kuber, honung, mjölk och ägg. Mixa snabbt ihop till en deg. Blanda i blåbär och klicka ut degen i små bullformar.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker blandat med ½ msk kardemumma.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.