Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 msk krossad kardemumma
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • ½ dl honung
  • 1 dl Norrmejerier Mjölk 3 %
  • 1 ägg
  • 1 dl blåbär färska eller frysta
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • pärlsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Stöt kardemumman i en mortel. Blanda mjöl, ½ msk kardemumma och bakpulver i en matberedare. Tillsätt kallt smör skuret i kuber, honung, mjölk och ägg. Mixa snabbt ihop till en deg. Blanda i blåbär och klicka ut degen i små bullformar. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker blandat med ½ msk kardemumma. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott