Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • saft och rivet skal av en stor apelsin
  • 1 liter färska björnbär eller
  • motsvarande mängd frysta
  • 2 äggulor
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 msk apelsinlikör
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

Till garnering:

  • 3 kiwi
  • rostade osaltade pekannötter,
  • ev hackade

Gör så här

Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten, ca 5 min.
Blanda apelsinsaft, skal och björnbär i en kastrull. Koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de smälter. Låt svalna.
Vispa äggulor och socker poröst i en rostfri bunke. Tillsätt likören. Ställ bunken över vattenbad. Rör tills ägg-smeten tjocknar. Blanda äggulekrämen med bärblandningen.
Vispa grädden och vänd försiktigt ner den. Fördela moussen i portionsglas. Låt stå kallt ett par timmar innan servering.
Garnera med skivad kiwi och pekan-nötter strax före servering.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.