Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • saft och rivet skal av en stor apelsin
  • 1 liter färska björnbär eller
  • motsvarande mängd frysta
  • 2 äggulor
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 msk apelsinlikör
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

Till garnering:

  • 3 kiwi
  • rostade osaltade pekannötter,
  • ev hackade

Gör så här

Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten, ca 5 min. Blanda apelsinsaft, skal och björnbär i en kastrull. Koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de smälter. Låt svalna. Vispa äggulor och socker poröst i en rostfri bunke. Tillsätt likören. Ställ bunken över vattenbad. Rör tills ägg-smeten tjocknar. Blanda äggulekrämen med bärblandningen. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den. Fördela moussen i portionsglas. Låt stå kallt ett par timmar innan servering. Garnera med skivad kiwi och pekan-nötter strax före servering.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott