Till Norrmejerier startsida
Föredrar du laktosfritt är det lätt att välja norrländskt idag. Med vårt breda utbud av laktosfria produkter kan du enkelt byta ut vanliga produkter mot laktosfria. Upptäck alla laktosfria produkter från Norrland här.

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • saft och rivet skal av en stor apelsin
  • 1 liter färska björnbär eller
  • motsvarande mängd frysta
  • 2 äggulor
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 msk apelsinlikör
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

Till garnering:

  • 3 kiwi
  • rostade osaltade pekannötter,
  • ev hackade

Gör så här

Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten, ca 5 min. Blanda apelsinsaft, skal och björnbär i en kastrull. Koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de smälter. Låt svalna. Vispa äggulor och socker poröst i en rostfri bunke. Tillsätt likören. Ställ bunken över vattenbad. Rör tills ägg-smeten tjocknar. Blanda äggulekrämen med bärblandningen. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den. Fördela moussen i portionsglas. Låt stå kallt ett par timmar innan servering. Garnera med skivad kiwi och pekan-nötter strax före servering.

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer