Till Norrmejerier startsida
Cajsas Jordgubbstårta

Cajsas Jordgubbstårta

Här gör vi det enkelt för oss och använder färdig marängbotten.

4,5/5
(8 röster)

Ingredienser

  • Marängbotten
  • ½ Blockchoklad
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 dl kesella vanilj
  • 1 l jordgubbar

Gör så här

1. Smält blockchokladen i vattenbad, fördela den jämna över marängbotten.
2. Skär jordgubbarna i hälften, sedan tar du 1/3 och mosar dem i en bunke.
3. Rör ned 1,5 dl florsocker i jordgubbsmoset.
4. Vispa grädden och blanda sedan i kesellan blandas sedan ihop med jordgubbsmoset.
5. Ta hälften av jordgubbarna och lägg det över den smältande chokladen.
6. Fördela hälften av röran lägger sedan på den andra botten
7. Bred över resten av röran och garnera med resterande jordgubbarna.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.