Till Norrmejerier startsida
Cheesecake med lingon

Cheesecake med lingon

Mängd: ca 6 portioner

4/5
(5 röster)

Ingredienser

Smuldeg:

  • 4 dl krossade pepparkakor
  • 1 dl smält Norrmejerier Smör

Fyllning:

  • 2 stora ägg
  • 1 dl strösocker
  • 400 g Kesella
  • 1 tsk vaniljsocker

Glasyr:

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering:

  • rårörd lingonsylt

Gör så här

Blanda pepparkakskross och smör, tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. Ställ den i kylen för att stelna någon timme. Vispa upp äggen, tillsätt socker, kesella och vaniljsocker. Häll fyllningen i pajskalet, grädda i ugn vid 175º på nedersta falsen ca 30 min. Ta ut kakan och låt den svalna något. Höj ugnsvärmen till 200º. Blanda gräddfil, socker och vaniljsocker, bred det över kakan och grädda ytterligare 5 min så att glasyren stelnar.
Låt kakan svalna några timmar innan den ska serveras. Garnera med rårörd lingonsylt.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.