Det blir lite fler maränger än vad som går åt men de går ju att spara till en annan dag. Lägg dem i en burk med lock så blir de inte sega.
Mängd: 4 portioner (ca 20 maränger)
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de får lite färg och skalen börjar trilla av. Häll dem i en skål och gnid bort skalen med en bit hushållspapper. Hacka nötterna fint i en matberedare. Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna till vitt skum och tillsätt ättika och socker. Vispa massan tills den är styv. Vänd ner nötterna. Klicka eller spritsa ut maränger på bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Marängerna är klara när de känns lätta och släpper papperet.
Blanda crème fraiche med florsocker och lägg en klick på fyra maränger. toppa med björnbär och sikta över florsocker. Dekorera gärna med citronmeliss.