Tryffel med sting!
Mängd: 50
Smörj en bakform (ca 30cm x 12cm ) med lite olja och fodra med plastfolie.
Bryt chokladen i mindre bitar för att den ska smälta lättare.
Mortla kryddorna och chili väl, och värm med vispgrädden i en tjock bottnad kastrull. Häll grädden på chokladen i en värmetålig skål och rör om. Om man smältar choklad med grädde som är för varm, kommer chokladen att dela sig, i vilket fall kommer du att behöva röra ett par matskedar kall grädde in i den smälta chokladen . Om chokladen inte smälter helt, sätt skålen på en kastrull med svagt sjudande vatten (skålen ska inte ha kontakt med vattnet) för att värma chokladen försiktigt.
Rör i smöret.
Häll blandningen i formen, se till att det är platt och har fyllt hörnen, och frysa i 1 timme.
Sikta halva kakaopulver in i en stor skål. Lägg den nu fasta choklad blandningen på en skärbräda och skär i tärningar.
Lägg kuberna i kakaopulvret, sikta resterande kakao över tryfflarna och lägg de i en plastpåse.
Förvara i kylen eller frysen.
Tips: Använd 'Ancho' chilipeppar om du lyckas hitta den i butiken eftersom den passar riktigt bra till mörk choklad. Det finns tom. hel rökt ancho chilipeppar som jag ska mortla till flingor nästa gång.