Till Norrmejerier startsida
Chilitryffel

Chilitryffel

Tryffel med sting!

Mängd: 50

3,5/5
(14 röster)

Ingredienser

  • 500g mörk choklad (70% kakao)
  • 200g choklad (minst 40% kakao)
  • ½ tsk kanel
  • 2 kryddpepparkorn
  • 10 kryddnejlikor
  • ½ tesked chiliflingor (eller mer om man vågar!)
  • 425 ml vispgrädde
  • 30 g smör
  • 50 g kakaopulver

Gör så här

Smörj en bakform (ca 30cm x 12cm ) med lite olja och fodra med plastfolie.
Bryt chokladen i mindre bitar för att den ska smälta lättare.
Mortla kryddorna och chili väl, och värm med vispgrädden i en tjock bottnad kastrull. Häll grädden på chokladen i en värmetålig skål och rör om. Om man smältar choklad med grädde som är för varm, kommer chokladen att dela sig, i vilket fall kommer du att behöva röra ett par matskedar kall grädde in i den smälta chokladen . Om chokladen inte smälter helt, sätt skålen på en kastrull med svagt sjudande vatten (skålen ska inte ha kontakt med vattnet) för att värma chokladen försiktigt.
Rör i smöret.
Häll blandningen i formen, se till att det är platt och har fyllt hörnen, och frysa i 1 timme.
Sikta halva kakaopulver in i en stor skål. Lägg den nu fasta choklad blandningen på en skärbräda och skär i tärningar.
Lägg kuberna i kakaopulvret, sikta resterande kakao över tryfflarna och lägg de i en plastpåse.
Förvara i kylen eller frysen.

Tips: Använd 'Ancho' chilipeppar om du lyckas hitta den i butiken eftersom den passar riktigt bra till mörk choklad. Det finns tom. hel rökt ancho chilipeppar som jag ska mortla till flingor nästa gång.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.