Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 250 g mörk blockchoklad
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 tsk rom eller starkt kaffe
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde till servering

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter ca 1 1/2 liter. Smält choklad och smör i vattenbad. Rör ihop, så att det blir en jämn massa.Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden lätt. Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten. Häll i rom eller kaffe. Sikta över mjölet och vänd försiktigt ner vispgrädde och äggvitor. Grädda kakan i ca 30 – 35 minuter. Den ska vara lite lös i mitten. Servera kakan med lättvispad grädde. Dekorera gärna med lite blåbär och citronmeliss.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.