Mängd: 1 paj ca 8-12 bitar
fyllning:
topping:
Kör mjöl och smör i mixern till en smulig massa. Tillsätt vatten och mixa tills det precis bildar en boll. Låt degen vila i en plastpåse i kylen minst 1 timme.
Sätt ugnen på 200°. Tryck eller kavla ut pajdegen i en stor pajform eller portionsformar med löstagbar botten. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter tills det får lite färg.
Blanda grädde, sirap, socker och salt i en vid kastrull. Låt det koka till kola under omrörning ca 20 minuter tills smeten är 125°. Häll kola-smeten i det förgräddade pajskalet och låt svalna.
Dela mandlarna på längden. Blanda smör, socker och mandlar i en stekpanna och låt sockret smälta och få lite färg.
Sprid ut mandlarna på ett bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt. Bryt isär i mindre bitar när de svalnat. Toppa kolapajen med karamellmandlarna.