Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 125 g sötmandel (eller mandelmjöl, finns i välsorterade matbutiker)
  • 250 g florsocker
  • 125 g äggvita
  • ¾ dl strösocker
  • 1 msk kakao
  • 150 g mörk choklad
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • ca 35 g Norrmejerier Smör

Gör så här

Mal mandel i en mandelkvarn. Blanda mandel och florsocker noga så det inte finns några klumpar. Vispa äggvitorna, tillsätt strösockret lite i taget. Vispa ytterligare en liten stund till en styv, blank maräng. Sikta i mandelsockret och kakaon och vänd försiktigt med luftiga tag. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa rundlar, stora som en 5-krona, på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt dem torka ca 30 minuter. Sätt ugnen på 180°. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen ca 18 minuter, de ska kännas torra och lätta. Lägg kakorna med bakplåtspappret på en fuktig handuk. Låt dem svalna och lossa dem försiktigt. Gör chokladkrämen. Koka upp grädde i en kastrull. Hacka chokladen och rör ner i grädden till en jämn och blank smet, rör sedan ned smöret i klickar. Låt svalna helt. Fyll hälften av kakorna med ett lager chokladkräm, lägg på de resterande som lock. Förvara i kylskåp.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott