Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 125 g sötmandel (eller mandelmjöl, finns i välsorterade matbutiker)
  • 250 g florsocker
  • 125 g äggvita
  • ¾ dl strösocker
  • 1 msk kakao
  • 150 g mörk choklad
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • ca 35 g Norrmejerier Smör

Gör så här

Mal mandel i en mandelkvarn. Blanda mandel och florsocker noga så det inte finns några klumpar. Vispa äggvitorna, tillsätt strösockret lite i taget. Vispa ytterligare en liten stund till en styv, blank maräng. Sikta i mandelsockret och kakaon och vänd försiktigt med luftiga tag. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa rundlar, stora som en 5-krona, på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt dem torka ca 30 minuter. Sätt ugnen på 180°. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen ca 18 minuter, de ska kännas torra och lätta. Lägg kakorna med bakplåtspappret på en fuktig handuk. Låt dem svalna och lossa dem försiktigt. Gör chokladkrämen. Koka upp grädde i en kastrull. Hacka chokladen och rör ner i grädden till en jämn och blank smet, rör sedan ned smöret i klickar. Låt svalna helt. Fyll hälften av kakorna med ett lager chokladkräm, lägg på de resterande som lock. Förvara i kylskåp.

Grön hage, skön mage

Verum innehåller miljarder unika bakterier och är gjord på norrländsk mjölk. Nu har vår ekologiska Hälsoyoghurt dessutom blivit laktosfri. Bra både för dig med känslig mage och för naturen. Filgood till fler, helt enkelt.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer