Till Norrmejerier startsida
Chokladmoussetårta

Chokladmoussetårta

Mmmmm....

Mängd: 8-10 bitar

4,5/5
(15 röster)

Ingredienser

  • 400 g mandelmassa
  • 4 ägg
  • 2 msk kakao
  • 200 g blockchoklad med apelsinsmak
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl strösocker
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde, rumstempererad
  • rivet skal av två tvättade apelsiner

Gör så här

Riv mandelmassan. Tillsätt ägg och kakao. Rör till en jämn smet. Häll den i en smörd och mjölad form med avtagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 175° ca 30 min. Låt svalna. Smält chokladen. Vispa äggulor och socker poröst. Rör ner chokladen. Vispa grädden löst. Rör först ner 1/3 av grädden i chokladsmeten. Vänd sedan försiktigt ner resten. Smaksätt med apelsinskal. Bred moussen över kakan och låt stå kallt ett par timmar innan servering.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.