En sufflé är kul att laga och imponerar garanterat på middagsgästerna.
Mängd: ca 4 portioner
Skala apelsinen med en vass kniv och skär ut hinnfria klyftor. Dela granatäpplet och skrapa ur kärnorna. Blanda dem med apelsinklyftorna. Strö över lite florsocker. Sätt ugnen på 175°. Smöra och sockra små porslinsformar med raka kanter. Vispa äggvitan med ¼ av sockret och citronsaft tills det blir ett löst skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till ett hårt skum. Finhacka chokladen. Koka upp grädden och slå över chokladen. Låt chokladen smälta och rör om till en jämn smet. Vispa ner vaniljsockret och äggulorna i choklad-smeten. Blanda ¼ av skummet med chokladsmeten. Tillsätt resterande vispad äggvita med stora luftiga tag. Fördela smeten i formarna och jämna till toppen.
Grädda i 9-12 min i nedre delen av ugnen. Servera sufflén på en gång med fruktsalladen. Pudra gärna över lite florsocker.