Till Norrmejerier startsida
Citronkakor

Citronkakor

Små goda knapriga kakor passar bra till glass. Förvara kakorna i en burk med tättslutande lock.

Mängd: ca 50 småkakor

4/5
(19 röster)

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • ¾ dl strösocker
  • 200 g kallt Norrmejerier Smör i kuber
  • 1 äggula
  • finrivet skal av 2 citroner
  • 2 msk strösocker

Gör så här

Mixa mjöl, socker och smör till en smulig deg. Tillsätt äggulan och kör snabbt till en smidig deg. Låt degen vila kallt minst 30 min. Sätt ugnen på 175°.
Dela degen i 4 delar och rulla till tjocka längder. Skär i tunna skivor och platta ut kakorna på plåtar med bakplåtspapper.
Blanda citronskal och strösocker och strö över kakorna. Grädda i ugn ca 10 min.

Andra gillade även:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.