Till Norrmejerier startsida
Claras gräddstuvade grönkål

Claras gräddstuvade grönkål

Gräddstuvad grönkål ett måste på mitt julbord och passar bra till julköttbullarna med kryddpeppar.

Mängd: 4-8 port

3,5/5
(689 röster)

Ingredienser

  • 500 gram färsk grönkål
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 ½ dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk socker
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

Skölj grönkålen och dra bort bladen från den grova stammen. Strimla dem och fräs i stekpanna med lite smör utan att de tar färg. Tillsätt vispgrädde, kalvfond, socker och vitpeppar och låt sjuda ca 30 minuter. Späd med mer grädde om grönkålen känns för torr.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.