Till Norrmejerier startsida
Claras gräddstuvade grönkål

Claras gräddstuvade grönkål

Gräddstuvad grönkål ett måste på mitt julbord och passar bra till julköttbullarna med kryddpeppar.

Mängd: 4-8 port

3,5/5
(190 röster)

Ingredienser

  • 500 gram färsk grönkål
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 ½ dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk socker
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

Skölj grönkålen och dra bort bladen från den grova stammen. Strimla dem och fräs i stekpanna med lite smör utan att de tar färg. Tillsätt vispgrädde, kalvfond, socker och vitpeppar och låt sjuda ca 30 minuter. Späd med mer grädde om grönkålen känns för torr.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer