Till Norrmejerier startsida
Claras gräddstuvade grönkål

Claras gräddstuvade grönkål

Gräddstuvad grönkål ett måste på mitt julbord och passar bra till julköttbullarna med kryddpeppar.

Mängd: 4-8 port

3,5/5
(194 röster)

Ingredienser

  • 500 gram färsk grönkål
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 ½ dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk socker
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

Skölj grönkålen och dra bort bladen från den grova stammen. Strimla dem och fräs i stekpanna med lite smör utan att de tar färg. Tillsätt vispgrädde, kalvfond, socker och vitpeppar och låt sjuda ca 30 minuter. Späd med mer grädde om grönkålen känns för torr.