Till Norrmejerier startsida
Claras gräddstuvade grönkål

Claras gräddstuvade grönkål

Gräddstuvad grönkål ett måste på mitt julbord och passar bra till julköttbullarna med kryddpeppar.

Mängd: 4-8 port

3,5/5
(187 röster)

Ingredienser

  • 500 gram färsk grönkål
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 ½ dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk socker
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

Skölj grönkålen och dra bort bladen från den grova stammen. Strimla dem och fräs i stekpanna med lite smör utan att de tar färg. Tillsätt vispgrädde, kalvfond, socker och vitpeppar och låt sjuda ca 30 minuter. Späd med mer grädde om grönkålen känns för torr.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer