Till Norrmejerier startsida
Claras Janssons Frestelse

Claras Janssons Frestelse

En perfekt Jansson ska vara krämig i mitten och ha en mild ansjovissmak. Snåla inte med grädden!

Mängd: 4-8

4/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 gula lökar
  • 250 g ansjovisfilé + 1 msk ansjovisspad (spara gärna mer av spadet så det räcker till köttbullarna också)
  • 3 ½ dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 ½ dl Norrmejerier Mjölk
  • 4 msk ströbröd
  • ca 50 g Norrmejerier Smör

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär potatisen i strimlor. Finhacka lök och fräs den mjuk i lite smör. Skär ansjovisfiléerna i mindre bitar. Smöra en ugnsform och varva potatis, lök och ansjovis i den. Avsluta med potatis överst. Blanda grädde, mjölk och ansjovisspad och häll över potatisen. Strö över ströbrödet och klicka över lite smör. Grädda i mitten av ugnen ca 60 minuter eller tills potatisen känns mjuk och fått fin färg.

Grön hage, skön mage

Verum innehåller miljarder unika bakterier och är gjord på norrländsk mjölk. Nu har vår ekologiska Hälsoyoghurt dessutom blivit laktosfri. Bra både för dig med känslig mage och för naturen. Filgood till fler, helt enkelt.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer