Till Norrmejerier startsida
Claras Janssons Frestelse

Claras Janssons Frestelse

En perfekt Jansson ska vara krämig i mitten och ha en mild ansjovissmak. Snåla inte med grädden!

Mängd: 4-8

3,5/5
(9 röster)

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 gula lökar
  • 250 g ansjovisfilé + 1 msk ansjovisspad (spara gärna mer av spadet så det räcker till köttbullarna också)
  • 3 ½ dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 ½ dl Norrmejerier Mjölk
  • 4 msk ströbröd
  • ca 50 g Norrmejerier Smör

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär potatisen i strimlor. Finhacka lök och fräs den mjuk i lite smör. Skär ansjovisfiléerna i mindre bitar. Smöra en ugnsform och varva potatis, lök och ansjovis i den. Avsluta med potatis överst. Blanda grädde, mjölk och ansjovisspad och häll över potatisen. Strö över ströbrödet och klicka över lite smör.

Grädda i mitten av ugnen ca 60 minuter eller tills potatisen känns mjuk och fått fin färg.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.