Till Norrmejerier startsida
Claras Mormors julköttbullar med smak av kryddpeppar

Claras Mormors julköttbullar med smak av kryddpeppar

Det finns ingen som gör så goda köttbullar som mormor. Hemligheten ligger i kryddningen. Ansjovisspad och kryddpeppar ger köttbullarna en mustig, härlig smak. Och med vispgrädden från dina norrländska mjölkbönder i gör de dessutom gott för Norrland, bara en sådan sak.

Mängd: 4-8 port

3,5/5
(60 röster)

Ingredienser

  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädden
  • 250 gram nötfärs
  • 250 gram fläskfärs
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm kryddpeppar
  • 2 tsk ansjovisspad
  • 2 msk Norrmejerier Smör

Gör så här

Blanda ströbröd och vispgrädde och låt svälla några minuter. Blanda sedan med färs, ägg, salt, kryddpeppar och ansjovisspad. Forma färsen till små bollar och stek gyllenbruna i smör ca 4 minuter tills de är genomstekta.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.