Till Norrmejerier startsida
Claras polkakola

Claras polkakola

Mitt standardreceptet på gräddkola går att smaksätta på oräkneliga sätt! Istället för polkagrisar - testa att addera hallonextrakt, lakritspulver eller lite kakao för variation.

Mängd: ca 40 st

4/5
(15 röster)

Ingredienser

  • En näve polkagrisar
  • 2 dl socker
  • 2 dl sirap
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2-3 droppar pepparmyntsolja

Gör så här

Börja med att göra strösslet. Ta några polkagrisar (eller en halv stång) och lägg i en plastpåse. Använd en kavel för att banka sönder dem till ett strössel. Ställ åt sidan.

Blanda socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning och låt sedan koka 10-20 minuter. Gör ett kulprov genom att droppa lite smet i ett glas med kallt vatten. Om smeten går att forma till en kula är den klar. Droppa ner pepparmyntsoljan och rör om.

Häll upp kolasmeten i knäckformar och strö polkaströssel ovanpå innan de stelnar. Förvara helst kolan i frysen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.