Till Norrmejerier startsida
Clotted Cream

Clotted Cream

Clotted Cream är ett givet tillbehör på det genuint engelska afternoontea-bordet.

Mängd: ca 5 dl

3,5/5
(250 röster)

Ingredienser

  • 6 dl vispgrädde

Gör så här

Fyll en kastrull till hälften med vatten och värm tills det börjar sjuda försiktigt. Häll grädden i en värmetålig skål och placera den i kastrullen med vatten. Låt grädden stå i 2-3 timmar tills den börjar se riktigt tjock ut.
Grädden får inte koka och inte heller röras om eller skakas.

Ta av skålen från vattenbadet och ställ den i kylskåp 10-12 timmar.

Ta bort kakan som bildats på gräddens yta och lägg den i en skål. Engelsmännen tycker om när grädden är lite hård uppe på men du får vispa den jämn om du vill.

Servera sedan till varma scones med sylt.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.