Till Norrmejerier startsida
Crème caramel med pistagemandel

Crème caramel med pistagemandel

Mängd: 6 portioner

0/5
(0 röster)

Ingredienser

  • 1/2 dl pistagemandel eller skållad och skalad sötmandel
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 6 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1-1 1/2 msk mandellikör eller några droppar bittermandelolja

Sås:

  • 250 g frysta jordgubbar
  • 1/2 dl florsocker

Garnering:

  • hackade pistagemandlar, citronmeliss

Gör så här

Hacka mandeln. Koka upp grädde och mjölk med pistagemandeln. Låt det sjuda några minuter. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Häll över gräddblandningen. Smaksätt med mandellikör. Låt smeten svalna lite. Häll upp den i 6 smörda ugnssäkra portionsformar. Grädda i ugn vid 150º ca 30 min, tills caramelen stelnat. Låt svalna något. Stjälp eventuellt upp dem. Tina jordgubbarna och mixa dem med sockret. Passera ev purén. Garnera caramelen och servera med jordgubbssåsen.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott