Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 400 g schweizernötchoklad
  • 4 äggulor
  • 3 dl + 1 dl Norrmejerier Vispgrädde

dekoration: mörk blockchoklad

Gör så här

Vispa ihop äggulorna i en bunke. Koka upp 3 dl grädde och häll den över äggulorna under ständig vispning. Bryt sönder chokladen och rör ned den i grädden. Rör noga tills chokladkrämen är helt blank. Hinner den svalna för mycket kan man värma den försiktigt igen. Slå upp krämen i glas och låt stelna i kylen i minst 3 timmar. Smält blockchokladen. Gör en strut av smörpapper och spritsa ut figurer. Dekorera glasen med vispad grädde och chokladfigurer.

Andra gillade även:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.