Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 liten citron, (skal och saft)
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 4 digestivekex

Gör så här

Skilj äggulor och äggvitor. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden tjock. Blanda äggulor med socker, vaniljsocker, rivet citronskal, citronsaft och creme fraiche. Vänd försiktigt ner grädden och äggvitan. Smula digestivekexen. Strö ut hälften av smulorna i botten på en form (ca 1,5 l), gärna med löstagbar kant. Häll i blandningen. Strö över resten av smulorna. Täck med plastfilm och ställ i frysen minst 4 tim.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.