Till Norrmejerier startsida
Crème Laponia

Crème Laponia

Receptet kommer från Helen Hansson i Luleå

4/5
(25 röster)

Ingredienser

  • 6 äggulor
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 3/4 dl socker
  • 1½ dl hjortron
  • ½ dl råsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 125°. Koka upp grädde, mjölk, socker och fröna från vaniljstången under omrörning. Vispa äggulorna lätt. Häll den varma blandningen i en tunn stråle över äggulorna under ständig vispning. Lägg ca 5 hjortron i botten på varje portionsform och häll över krämen. Sätt formarna i ett vattenbad i ugnen. Grädda i ca 45 minuter. Känn med en sticka att krämen stannat.
Låt svalna och ställ dem i kylen att bli riktigt kalla. Kan förberedas hit.
Sätt ugnen på grill 275°. Strö råsocker över formarna. Sätt in dem nära grillelementet. Gratinera tills sockret smält till karamell. Låt svalna.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.