Till Norrmejerier startsida
Den ljuvligaste plommonpajen

Den ljuvligaste plommonpajen

Passar utmärkt på ett buffébord men går utan vidare åt som efterrätt för 4 personer. Använd gärna de vackra roströda victoriaplommonen.

Mängd: 4 personer.

4/5
(84 röster)

Ingredienser

  • Den ljuvligaste plommonpajen
  • Passar utmärkt på ett buffébord men går utan vidare åt som efterrätt för 4 personer. Använd gärna de vackra roströda victoriaplommonen.

deg:

  • 3 1/4 dl mjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 115 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk Norrmejerier crème fraiche

fyllning:

  • 10 färska plommon (delade)
  • 3 äggulor
  • 2 dl socker
  • 2 msk mjöl
  • 2 msk Norrmejerier crème fraiche

till servering:

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Nyp samman ingredienserna till pajdegen eller kör dem i matberedare tills de formar sig till en boll. Tumma ut degen i en pajform och ställ den kallt en stund medan du gör fyllningen. Vispa samman äggulor, socker, mjöl och crème fraiche. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Tag ut pajskalet och sänk värmen till 180°. Täck pajbotten med plommonhalvorna och häll fyllningen över. Täck formen med aluminiumfolie och grädda i 35 minuter. Tag sedan bort folien och grädda i ytterligare 10 minuter. Godast blir det om man serverar pajen ljummen med lättvis-pad grädde.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.