Till Norrmejerier startsida
Dinkelplättar med stekta äppelskivor, rinnande honung och valnötter

Dinkelplättar med stekta äppelskivor, rinnande honung och valnötter

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 3 msk Norrmejerier Smör
  • 4 dl Norrmejerier Mjölk
  • 1½ dl ljust siktat dinkelmjöl
  • 3 ägg
  • 1 tsk socker
  • 1 nypa salt
  • 2 äpplen i tunna skivor
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl honung
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Smält smöret. Vispa mjölk och mjöl till en slät smet. Tillsätt ägg, smör, socker och salt och låt stå och svälla en stund. Grädda i smörd plättlagg tills plättarna får fin färg på båda sidorna. Stek äppelskivorna i smör tills de får fin färg på båda sidorna. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Låt pannan svalna något och häll sedan i honungen, så att den blir varm. Vispa grädden lätt. Varva plättar, äppelskivor och grädde. Häll över valnötter och honung och servera.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott