Till Norrmejerier startsida
Dinkelplättar med stekta äppelskivor, rinnande honung och valnötter

Dinkelplättar med stekta äppelskivor, rinnande honung och valnötter

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 3 msk Norrmejerier Smör
  • 4 dl Norrmejerier Mjölk
  • 1½ dl ljust siktat dinkelmjöl
  • 3 ägg
  • 1 tsk socker
  • 1 nypa salt
  • 2 äpplen i tunna skivor
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl honung
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Smält smöret. Vispa mjölk och mjöl till en slät smet.
Tillsätt ägg, smör, socker och salt och låt stå och svälla en stund.
Grädda i smörd plättlagg tills plättarna får fin färg på båda sidorna.
Stek äppelskivorna i smör tills de får fin färg på båda sidorna. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Låt pannan svalna något och häll sedan i honungen, så att den blir varm.
Vispa grädden lätt. Varva plättar, äppelskivor och grädde. Häll över valnötter och honung och servera.


En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.