Mängd: ca 20 bitar
Botten:
Fyllning:
Fromage:
Garnering:
Gelé: 2 dl sött vitt vin eller fruktsaft och 4 gelatinblad
Vispa ägg och socker poröst till tårtbotten, tillsätt mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det smälta smöret, häll smeten i en smörd och bröad långpanna (30x40 cm). Grädda i nedre delen av ugnen vid 175ºC ca 20 min. Låt svalna. Stjälp upp botten och bred över marmeladen.
Fromage: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min enligt förpackningen. Vispa äggulor och socker poröst, vispa grädden lätt. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, smält dem på svag värme i en kastrull med ½ msk vatten. Rör ner gelatinet i äggsmeten, tillsätt vaniljsocker och vänd ner grädden. Bred fromagen över kakan, garnera med frukt och bär.
Lägg gelatinbladen till gelén i kallt vatten, värm vin eller saft och lägg i gelatinbladen. Rör om så att de löser sig. Låt gelén svalna så att den blir tjockflytande. Ös den över tårtan. Ställ tårtan kallt.