Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

Botten:

  • 4 ägg
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 150 g smält Norrmejerier Smör

Fyllning:

  • ca 250 g aprikosmarmelad

Fromage:

  • 6 gelatinblad
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl socker
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl Norrmejerier Vispgrädde

Garnering:

  • färska bär och frukter

Gelé: 2 dl sött vitt vin eller fruktsaft och 4 gelatinblad

Gör så här

Vispa ägg och socker poröst till tårtbotten, tillsätt mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det smälta smöret, häll smeten i en smörd och bröad långpanna (30x40 cm). Grädda i nedre delen av ugnen vid 175ºC ca 20 min. Låt svalna. Stjälp upp botten och bred över marmeladen.

Fromage: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min enligt förpackningen. Vispa äggulor och socker poröst, vispa grädden lätt. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, smält dem på svag värme i en kastrull med ½ msk vatten. Rör ner gelatinet i äggsmeten, tillsätt vaniljsocker och vänd ner grädden. Bred fromagen över kakan, garnera med frukt och bär.
Lägg gelatinbladen till gelén i kallt vatten, värm vin eller saft och lägg i gelatinbladen. Rör om så att de löser sig. Låt gelén svalna så att den blir tjockflytande. Ös den över tårtan. Ställ tårtan kallt.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.