Till Norrmejerier startsida
Falukorvsmacka med gurk- och fänkålsröra

Falukorvsmacka med gurk- och fänkålsröra

Mängd: 4 portione

4/5
(1 röster)

Ingredienser

  • ½ gurka
  • 1 liten fänkål
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche Vitlök -Örter
  • 12-16 skivor falukorv
  • 8 tunna skivor surdegsbröd
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 näve alfagroddar
  • 8 cocktailtomater
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Skala gurkan och skär den i små tärningar. Tärna fänkålen. Blanda gurka och fänkål med crème fraiche till en salsa. Smaka av med salt och nymalen peppar. Grilla eller stek falukorven och låt gärna brödskivorna bli lite varma. Smöra brödskivorna och toppa med groddar, falukorv, en klick gurk- och fänkålsröra och några skivor tomat.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.