Till Norrmejerier startsida
Fisk- och kräftsoppa med hummersmak

Fisk- och kräftsoppa med hummersmak

Lättlagat och jättegott!

Mängd: 4 portioner

4/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 6-8 potatisar
  • 7 1/2 dl fiskbuljong
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1-2 msk hummerfond
  • 200 g fryst laxfilé
  • 200 g fryst torskfilé
  • 180 g kräftstjärtar på burk
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl tärnade tomater
  • ett knippe gräslök

Gör så här

Skala och tärna potatisen. Koka den i buljongen på svag värme i 10 minuter. Häll på grädde och hummerfond och låt soppan koka upp. Skär fisken i 2x2 cm stora bitar och lägg i tillsammans med kräftstjärtarna. Hetta upp och smaka av med vitpeppar. Dekorera med tärnad tomat och gräslök.

Produkter i receptet: