Ät först den underbart goda fisksoppan och njut sen de goda plättarna med vispad grädde och åkerbärssylt. Ät efterrätten med andakt! Så underbart gott!!!
Mängd: 4 portioner
Fisksoppa:
Fisksoppan:
Skala lökarna, fräs dem i matfett, tillsätt tomaterna, buljong, vin och timjan, låt sjuda 15 min. Dela filéerna i mindre bitar och lägg ner dem i sopan. Vispa grädden tilll hårt skum och rör försiktigt ner den. Hetta upp soppan och strö finhackad dill över!
Plättar:
Koka upp matfett och mjölk, tillsätt salt och mjöl. Rör om tills smeten släpper pannan (eller bunken). Låt smeten svalna. Tillsätt sedan ett ägg i taget och rör en stund mellan varje ägg. Sätt ugnen på 225°. Bakplåtspapper, 2 plåtar, 1 dryg msk smet, 20 på varje plåt. Grädda plättarna ca 10 min. De blir först mycket höga men sjunker sedan något.