Till Norrmejerier startsida
Fläskfilémums

Fläskfilémums

Receptet kommer från: Eva-Carina Jansson Gävle

Mängd: 6 portioner

3,5/5
(26 röster)

Ingredienser

  • 1 kg fläskfilé
  • champinjoner
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 burkar Norrmejerier crème fraiche
  • potatismos till formen
  • salt, peppar
  • cayennepeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Blanda cayennepeppar med crème fraiche, blanda i grädden. Skär filén i små bitar och bryn dem genomstekta. Lägg köttet i smörd form, sen crème fraiche, grädde och svamp och till sist potatismoset. Grädda ca 25 min tills moset har en lätt gulbrun färg. Servera med en god grönsallad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.