Botten x2: 5 ägg, 3 dl strösocker, 1 dl vetemjöl, 1 dl potatismjöl, 1 dl kakao, 1,5 tsk bakpulver
hallonmousse: 2 dl vispgrädde, 0,5 dl hallonsylt, 0,5 dl hallon.
Vaniljkräm: 2 äggulor, 3 dl mjölk, 1 msk potatismjöl, 1 msk vaniljsocker, 3 msk strösocker.
smörkräm: 300 gram smör, 3 dl florsocker.
vispa ägg och socker till vitt skum. sikta i resten av ingredienserna till bottnen. blanda. grädda i form med löstagbar kant 24 cm i dm 150 grader varmluftsugn 40 minuter.
upprepa så att du får två bottnar.
skär upp bottnarna i tre delar. lägg hallonmousse och marsankräm mellan lagren på den första bottnen. skär ut en cirkel, ca: 17 cm i dm, ur den andra bottnen och lägg den sedan åvanpå den första och fyll även denna med hallonmousse och marsankräm. den delen av botnen som är kvar skär man ut de små tornen av- som små cirklarklistra fast dessa på tårtan med hallonmousse
Täck hela tårtan med smörkräm och damma över kakao. dekorera med den färgade grädden, smörkräm och figurer av sockerpastan.sikta gärna kakao över slåttstaken
Marsankräm: sjud alla ingredienser till önskad konsistens och låt sen svalna.
Hallonmousse: vispa grädden och tillsätt sylten och bären.
Smörkräm: vispa samman ingredienserna med elvisp
Hoppas det smakar:D