Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

Botten x2: 5 ägg, 3 dl strösocker, 1 dl vetemjöl, 1 dl potatismjöl, 1 dl kakao, 1,5 tsk bakpulver

hallonmousse: 2 dl vispgrädde, 0,5 dl hallonsylt, 0,5 dl hallon.

Vaniljkräm: 2 äggulor, 3 dl mjölk, 1 msk potatismjöl, 1 msk vaniljsocker, 3 msk strösocker.

smörkräm: 300 gram smör, 3 dl florsocker.

  • färgad sockerpasta gjorde min egna men det går att köpa färdig, grädde, karramelfärg och kakao till dekoration

Gör så här

vispa ägg och socker till vitt skum. sikta i resten av ingredienserna till bottnen. blanda. grädda i form med löstagbar kant 24 cm i dm 150 grader varmluftsugn 40 minuter.
upprepa så att du får två bottnar.

skär upp bottnarna i tre delar. lägg hallonmousse och marsankräm mellan lagren på den första bottnen. skär ut en cirkel, ca: 17 cm i dm, ur den andra bottnen och lägg den sedan åvanpå den första och fyll även denna med hallonmousse och marsankräm. den delen av botnen som är kvar skär man ut de små tornen av- som små cirklarklistra fast dessa på tårtan med hallonmousse

Täck hela tårtan med smörkräm och damma över kakao. dekorera med den färgade grädden, smörkräm och figurer av sockerpastan.sikta gärna kakao över slåttstaken

Marsankräm: sjud alla ingredienser till önskad konsistens och låt sen svalna.

Hallonmousse: vispa grädden och tillsätt sylten och bären.

Smörkräm: vispa samman ingredienserna med elvisp

Hoppas det smakar:D

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.