Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 8 kycklinglår eller 600 g kycklingfilé
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 2 dl vatten
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 4 msk koncentrerad svartvinbärssaft
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 msk soja
  • salt och peppar
  • ev färsk timjan, svarta vinbär

Gör så här

Drag skinnet av kycklingbitarna och bryn dem i stekpanna eller kastrull. Häll på vatten och buljongtärning och låt dem eftersteka på svag värme under lock, cirka 20 minuter. Tag upp kycklingbitarna. Rör ned saft, crème fraiche, kryddor och soja i stekpannan. Låt det hela koka kraftigt i 10 minuter. Lägg tillbaka kycklingen och smaka av såsen. Dekorera gärna med färsk timjan och svarta vinbär. Servera kycklinggryta med pressad potatis eller potatisgratäng samt lättkokta haricots verts eller sockerärtor

Andra gillade även:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.