Till Norrmejerier startsida
Fransk sallad med brödtärningar och parmesandressing

Fransk sallad med brödtärningar och parmesandressing

En klassiker på varje fransk bistro.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 4-6 skivor franskt baguettebröd, gärna lite grövre
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 200 g tärnat sidfläsk eller bacon
  • 1 dl grovriven parmesanost
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • en ask solrosskott
  • 1 påse blandad sallad
  • gärna med ruccola

Gör så här

Skär brödet i tärningar och stek dem frasiga och gyllenbruna i smör. Låt rinna av på hushållspapper. Stek fläsktärningarna och låt även dem rinna av. Rör ihop ost och crème fraiche, smaka av med salt och peppar. Vid servering, fördela solrosskott, bröd och fläsktärningar över salladen. Ringla över ostsåsen. Avsluta med ett par varv på svartpepparkvarnen samt lite flingsalt.

Tips:

För att slippa stekos, stek bacon och sidfläsk i ugnen 200° ca 10 min.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.