Till Norrmejerier startsida
Vitello tonnato

Vitello tonnato

Läckert, lättlagat och italienskt.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Norrmejerier Smör till stekning
  • 1 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1/2 burk tonfisk
  • 5 sardeller
  • 2 msk kapris
  • saft av 1/2 citron
  • svartpeppar
  • 4 citronklyftor
  • kokt färskpotatis

Gör så här

Sätt ugnen på 180°. Bryn fläskfilén i smör. Stek klart i ugnen ca 15-20 min. Ta ut och låt svalna. Mixa gräddfil med tonfisk, sardeller, kapris och citronsaft. Smaka av med svartpeppar.
Skär fläskfilén i tunna skivor och servera med sås, citron, nykokt färskpotatis och rikligt med svartpeppar. Garnera gärna med vattenkrasse.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.