Mängd: 4 portioner
Oststänger:
Soppa:
Garnityr:
1. Gör oststängerna. Värm ugnen till 200 grader. Kavla smördegen lätt och pensla med uppvispad
äggula. Strö på riven ost och kryddor. Skär smördegen i 8 remsor som snurras. Lägg på bakplåtspapper
och grädda 8–10 minuter tills krispiga.
2. Koka sakta ihop kräftbuljong och grädde med 1/2 apelsin ca 10 minuter. Lyft upp apelsinen
och smaksätt soppan med konjak. Vispa ner majsenan och krydda med salt och peppar.
3. Plocka bort muskelfästet som sitter på sidan av pilgrimsmusslan. Pensla musslorna tunt med
olja och grilla eller stek på var sida ca 1 minut. Fräs jordärtskockor och lök ett par minuter i smör.
Tillsätt kräftor, sockerärtor, spetskål och ärtskott att bli lite ljumma och krydda med salt. Fördela
garnityret i djupa tallrikar, gärna varma.
4. Koka upp soppan och mixa skummig med en mixerstav. Häll upp i tallrikarna och servera med
oststänger.