Till Norrmejerier startsida
Frasvåfflor med hjortronglass

Frasvåfflor med hjortronglass

Hemligheten till att få riktigt frasiga våfflor är blanda ner fluffigt vispad grädde i smeten, strax före gräddning. Godast blir våfflorna i ett hederligt gammalt våffeljärn av gjutjärn. För att våfflorna ska behålla sin krispighet i väntan på servering kan de läggas en och en ovanpå ett galler.

Mängd: ca 12 st

4/5
(47 röster)

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 nypa salt
  • 4 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 msk smält Norrmejerier Smör

Gör så här

Vispa vetemjöl, vatten och salt till en jämn smet. Låt vila i rumstemperatur i minst en halvtimme. Vispa grädden riktigt luftig och vänd försiktigt ner i smeten tillsammans med det smälta smöret. Grädda direkt.

Recept på hjortronglass hittar du här.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.