Till Norrmejerier startsida
French Toast med kardemummadoftande fikon- och hallonkompott

French Toast med kardemummadoftande fikon- och hallonkompott

Mängd: 4 portioner

5/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 4 färska fikon
  • 2 dl frysta hallon
  • finrivet skal och saft av ½ limefrukt
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 4 skivor vitt rostbröd
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1½ dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Börja med kompotten. Rör hallonen med en sked tills de är finfördelade. Tillsätt limesaft, limeskal, 2 msk florsocker och kardemumma. Skär fikonen i klyftor. Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Hetta upp en stekpanna med smör. Vänd bröden i äggblandningen och stek dem gyllene på båda sidorna. Servera toasten med fruktkompott, lättvispad grädde och sikta över florsocker. Dekorera gärna med citronmeliss.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.