Till Norrmejerier startsida
Frysta bär med vit chokladsås

Frysta bär med vit chokladsås

Receptet kommer från Linda Englund i Eskilstuna

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(31 röster)

Ingredienser

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • ½-1 vaniljstång
  • 250-500 g frysta bär, hallon och blåbär

Gör så här

Häll grädden i en kastrull. Skåra vaniljstången och lägg i kastrullen, tillsammans med grädden. Låt koka upp. Ta av kastrullen från plattan och ta ur vaniljstången. Låt grädden svalna något och lägg därefter i den hackade chokladen. Rör om tills all choklad har smält. Läggg upp frysta bär i desserskålar och häll chokladsåsen över och servera.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.